Line Szlamka uit Oostende neemt deel aan Komen Eten op Vier

Line Szlamka in actie in de keuken. (Foto FRO)
Redactie KW

Vanaf maandag 2 november is de Oostendse Line Szlamka te zien in Komen Eten op Vier.

Line Szlamka (51) woont bijna zeven jaar gelukkig samen met Nico Eelbode, is moeder van Emilie (18) en Charlotte (16), en ‘plus mama’ van Tom (21) en Filip (19). Line is geboren in Stockholm in Zweden en opgegroeid in Halmstad. Line kent België sinds haar 8 jaar. Na de scheiding van haar ouders verbleef ze veel in Edingen. Ze woont sinds 2004 op de zeedijk in Oostende.

Naar België

“Ik heb de vader van mijn dochters leren kennen op een cruise in de Caraïben”, vertelt Line. “Wij werkten alle twee, hij als tweede stuurman en ik als verpleegkundige, op het schip De Star Clipper. Ik heb als enige verpleegkundige en purser wel een paar ernstige zaken meegemaakt : een ongeval met twee duikers en een waterskiër, én een passagier die begon te bloeden wegens spataders in de slokdarm… Mijn ex is van Brugge, en daarmee was het een natuurlijke zaak om naar België te komen wonen.”

“Zeven jaar geleden heb ik Nico leren kennen. Van beroep ben ik product- en applicatiespecialist in de firma van mijn partner Nico. Hij is uitvinder van medische apparatuur. Ik test die zaken uit en maak ze gemakkelijk hanteerbaar voor dokters en verpleegkundigen. Ik doe ook verkoop van accessoires voor echografie, zoals hoezen, gel en echo-guiders. Een Amerikaans bedrijf heeft een van de patenten gekocht. Wij woonden anderhalf jaar in Californië, om de uitvinding te implementeren in hun systeem. Nu wonen we al enige tijd terug in Oostende.”

Kokkerellen

“Sinds twee jaar hebben wij een huis gekocht in Frankrijk, ten zuiden van Toulouse”, aldus Line. “Het is een oude gerenoveerde boerderij met prachtig uitzicht, naast een watertoren. Mijn grootste hobby is tuinieren. Ik ontvang ook graag gasten en dan is kokkerellen heel leuk. Mijn partner heeft me ingeschreven voor het tv-programma Komen Eten, om mij te verrassen. Ze belden mij op toen ik in de luchthaven was. Ik viel uit de lucht maar het leek me wel een mooie uitdaging. Ik was geflatteerd dat ik in aanmerking kwam als kandidaat voor het programma.”

“De kinderen waren een beetje ongerust dat ik me zou belachelijk maken, maar ik ben ervoor gegaan”, zegt ze over haar deelname. “Wie er gewonnen heeft, mag ik niet vertellen maar het wordt hopelijk wel leuke televisie. Het was een aangename, maar ook stresserende ervaring om deel uit te maken van zo’n programma. Ik zou het graag eens overdoen maar zonder al mijn tegenslagen.”

(FRO)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier