Liftboy in De Pappenheimers is Brugse acteur Bram Verrecas

Redactie KW

Donderdag ging op VIER een nieuw seizoen van De Pappenheimers van start. Aan het begin van elke uitzending wordt de kwieke presentator naar de studio geleid door een liftboy, een rol voor de jeugdige Brugse acteur Bram Verrecas.

Vorig jaar stak de 25-jarige Bram Verrecas zijn neus aan het venster dankzij zijn rol in ‘Ventoux’, een Nederlandse film waarin ook Wim Opbrouck een dragende rol had. Enkele maanden geleden verleende de Brugse acteur, die afgelopen zomer aan het RITCS afstudeerde, zijn medewerking aan een mediaconferentie van SBS Belgium, dat als bekendste merk VIER heeft.

“Aan een rist businesspartners presenteerden ze in de oude Renaultfabriek in Vilvoorde een visuele voorstelling van alle programma’s van het nieuwe seizoen”, legt Bram uit. “Hiervoor hielden ze audities voor de dame, die de rol van productieleidster moest invullen en een tegenspeler. Tijdens die auditie zei de regisseur dat er een rol voor mij was weggelegd in die mediaconferentie. Ik heb het scenario bijgevijld en heb mijn eigen rol mogen uitschrijven. Op die mediaconferentie werd dit goed ontvangen.”

“Eigen moppen hilarisch vinden”

Een tijdje geleden werd Bram gebeld met de vraag of hij in de begingeneriek van een nieuwe reeks van negen afleveringen van ‘De Pappenheimers’ de tegenspeler van presentator Steven Van Herreweghe wou zijn. Gesneden brood voor de jonge acteur. “Elke week krijg je als kijker bij het begin van de uitzending een kijk in de loge van Steven. Daar spookt hij iets uit, wat niets met het programma te maken heeft. Net op het moment dat hij op het punt staat om iets vreemds uit te voeren, komt hij in één lange sequentie allerlei figuren tegen. Eén van hen vertolk ik: de liftboy.”

In de lift geeft de Bruggeling de gevierde presentator elke week hints over moppen, die hij tijdens de uitzending zou kunnen vertellen. Die moppen verwijzen dan bijvoorbeeld naar het beroep van een van de kandidaten. “Zelf vind ik die grappen hilarisch en daar speelt Steven op in door die moppen zelf nog eens uit te leggen”, verduidelijkt Bram. “Het ziet ernaar uit dat mijn bijdrages deuren zullen openen, want vorige week vrijdag heeft VIER mij gebeld voor een nieuw programma voor komend seizoen.”

(SVV)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier