Frederik Jaques
Frederik Jaques
Webredacteur
Opinie

28/10/15 om 20:50 - Bijgewerkt om 21:25

Liever een hele dag zweten voor Bevergem dan vijf minuten nurfen (denk ik)

Meer dan een jaar geleden offerde ik een volledige vakantiedag op om eens iets nieuws mee te maken: figureren in een Vlaamse fictiereeks. Toen had ik nog geen vermoeden van wat 'Bevergem' zou worden.

Het waren nog de tijden waarin elke West-Vlaming de mond en het hart vol had van 'Eigen Kweek'. De hilarische reeks over een wietkwekende boer uit Wijtschate werd een zelden geziene hype waar iedereen wel zijn graantje van meepikte. Toen ik ergens op het internet las dat er figuranten werden gezocht voor een nieuwe reeks in het West-Vlaams rond Freddy De Vadder, ging ik mijn kans. Met een dubbel gevoel weliswaar, want ook al moet je als figurant blij zijn met de kruimels en hopen dat je iets of wat herkenbaar in beeld komt, toch had ik geen zin om vooraf als een dolle enthousiasteling overal te gaan rondbazuinen dat ik misschien wel eens op te merken zou vallen in een nieuwe serie, zonder te weten of het geen draak van een reeks zou worden.
...

Verder lezen?

Lees elke maand gratis 4 artikelen

Ik registreer mij Ik ben al geregistreerd
of

KW-abonnees hebben onbeperkt toegang tot alle artikelen van KW

Ik neem een abonnement Ik ben al abonnee

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!