Lieve uit Brugge waagt zich aan Blind Getrouwd op VTM: “Echt zót!”

© VTM
Redactie KW

Maandag is het zover. Dan zien we de Brugse Lieve Vanoverschelde (28) op VTM in het huwelijksbootje stappen met een wildvreemde. De maatschappelijk werkster staat voor het grootste avontuur in haar liefdesleven. “Ik voelde me niet getrouwd, eerder alsof ik op een lange date was.”

“Ik had me samen met een vriendin ingeschreven, maar het was eerder een soort uit de hand gelopen grap. Al snel werd duidelijk hoe serieus het wel was.” Lieve is naar eigen zeggen sociaal, sportief en zet graag een stapje. Naaien, reizen en lachen doet ze ook heel graag. “Ik sta wel sterk in mijn schoenen, ja. Als je weet wie je zelf bent, dan scheelt dat al veel. Al werd ik evenwel af en toe omvergeblazen, de afgelopen maanden.” (lacht)

Lieve was voor haar deelname ongeveer een drietal jaar single. “En best gelukkig ook”, verduidelijkt Lieve. “Al dacht ik natuurlijk ook: het mag al eens komen. Maar ik was niet aan het panikeren, nee.” Al overviel het haar wel toen ze meedeelden dat er een match was gevonden. “Ik kreeg een gigantische zweetaanval. Echt, mijn bloesje… het was niet proper. (giert het uit) Vlak daarna ben ik op weekend vertrokken met de Chiro-leiding en ik heb nog dagen op adrenaline geleefd.”

Lieve uit Brugge waagt zich aan Blind Getrouwd op VTM:
© VTM

Lieve moest het dus even laten bezinken, net als haar familieleden. “Maar spijt heb ik niet, nee. Maar als je de trouwzaal binnenstapt, dringt de realiteit toch stevig door. In die periode word je geleefd, dat is echt zot. Je komt in een soort andere wereld terecht en hebt amper tijd om stil te staan bij alles wat er aan het gebeuren is. Ik weet ook nu niet wat ik moet verwachten als het op antenne gaat. Ik hoop dat de reacties meevallen, vooral op de sociale media. Wie mij kent, weet dat ik niet zozeer in the picture moet staan, dus dat wordt wel wennen, ja. Absoluut.”

(BVB)

Blind Getrouwd, vanaf maandag 29 januari om 20.35 uur op VTM.