Lies Casier uit Roeselare exposeert met Isidoor Goddeeris

Lies Casier exposeert samen met Isidoor Goddeeris in zijn atelier. © Foto SB
Redactie KW

Op 4, 5 en 6 november kan je schilderijen en tekeningen zien van Lies Casier. Ze toont ze in het atelier van beeldhouwer Isidoor Goddeeris waar ze als tiener al kennis maakte met het leven van een kunstenaar.

Voor de Roeselaarse Lies Casier was het op veertienjarige leeftijd al duidelijk dat een ‘gewone’ loopbaan in het secundair onderwijs er voor haar niet in zat. “Ik leek op die leeftijd al schoolmoe te zijn. Gelukkig heb ik twee prachtige ouders, met een soort hippie liefde voor elkaar, die toen al zagen dat ik niet in een traditionele middelbare school thuishoorde. Ik startte al snel met een kunstopleiding.”

“Piepjong trok ik iedere dag mijn uniform aan om naar de Maricolen in Brugge te sporen. Het was een zalige tijd. In die periode leerde ik Charlotte Goddeeris, de dochter van beeldhouwer Isidoor, kennen. Ik weet nog dat ik dacht, wat een zalig, zot mens. Door haar leerde ik niet alleen kleine kinderburgers bakken en met de solex rijden, maar ik leerde ook haar ouders kennen. Wat was het fantastisch om dat huis binnen te gaan. Overal waren leuke objecten te vinden, tekeningen, vleugels in de lucht, een dikke koe met een te dikke uier en zoveel meer.”

“Tijd om met mijn eigen werk naar buiten te komen”

“En toen kwam ik ook in het atelier van Isidoor. Het gevoel dat je in de wereld van een kunstenaar kan stappen vol klei, steen, stof en natuurlijk prachtige werken is ronduit fantastisch. Ik was volledig onder de indruk en wist vanaf dat moment dat ik tekenaar, schilder, knutselaar of desnoods prutser wou worden als het maar met kunst te maken had.”

“Ondertussen ben ik zelf leerkracht in de Maricolen. Het is iets wat ik heel graag doe. Ik geniet van het contact met die jonge gasten. Hen iets bijleren, samen dingen onderzoeken, geeft me een goed gevoel. Het schilderen en tekenen zit nog altijd in mij. Mijn lief en een paar vrienden lieten de laatste tijd niet na om mij ervan te overtuigen dat het nu wel eens tijd werd om met mijn eigen werk naar buiten te komen. Eén van die vrienden is Charlotte Goddeeris en zo groeide het plan voor een tentoonstelling samen met Isidoor.”

“Mijn tekeningen en schilderijen die je er zal zien, zijn ideeën die ik opdoe op de dagelijkse treinrit van Roeselare naar Brugge. Het kunnen beelden zijn die ik door het raam zie, maar ook dingen uit de krant die me opvallen of een klein detail uit een kunstwerk. Het zijn samenvoegsels van kleur, van lagen, fijne tekeningen en expressief schilderen.”

“Tijdens de expo zal er ook een prachtig beeldhouwwerk te zien zijn van Isidoor zelf en natuurlijk is zijn atelier al een bezoek op zich waard”, besluit Lies Casier. Iedereen is welkom in het atelier van Isidoor in de Brugsesteenweg 111 in Roeselare op zaterdag 5 en zondag 6 november telkens van 11 tot 18 uur.

(Bart Crabbe)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier