Lien en Bart brengen ‘Den Grooten Oorlog tussen de patatten’ voor eigen publiek

© Joke Couvreur
Redactie KW

Hun liedjes- en muziekprogramma rond de impact van de Eerste Wereldoorlog op de plattelandsgemeenten in de Westhoek, waar ze het hele Vlaamse land mee rondtoeren, brengen ze nu vrijdag 17 april om 20 uur in ‘t Swok in Staden.

Hiermee speelt Bart Vanpeteghem een thuismatch, want hij groeide op in deelgemeente Oostnieuwkerke, waar hij als kind al geboeid geraakte door de verhalen over De Groote Oorlog van zijn grootouders en van de meesters in de lagere school. Dat bleef allemaal in zijn hoofd hangen, en als jongere maakte hij er al tekstjes en eenvoudige liedjes over.

Muziek was toen nog niet zo aan hem besteed eigenlijk, maar daar kwam verandering in toen hij op het folkfestival in Deerlijk de liefde van zijn leven leerde kennen : Lien Kooijman is de dochter van de Antwerpse volkszanger Ed Kooyman en professioneel muzikante, die regelmatig rondtoerde met de folkgroep Kandoris.

Het paar nam ondertussen al een cd op, en er waren ook nog enkele soloprojecten. Toen de provincie West-Vlaanderen haar oproep lanceerde voor projecten rond het herdenkingsprogramma GoneWest, haakte Bart hier onmiddellijk op in. Het resultaat kan u zelf komen bewonderen nu vrijdag in Staden.

(JRE)

Lees hierover ook in Krant van West-Vlaanderen, De Weekbode editie Roeselare, van vrijdag 17 april 2015.

https://www.youtube.com/watch?v=v4eVqP_hTp4

https://www.youtube.com/watch?v=FYisErm7CIU

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier