Liefdesbrieven van Jessie De Caluwe en Jo Decaluwe op de planken

Jo Decaluwe en Jessie De Caluwe. (GF)
Redactie KW

Eind van de maand gaat Jessie De Caluwe voor het eerst op de planken met acteur-regisseur Jo Decaluwe.

Het wordt een première-première, donderdag 21 januari in Theater Tinnenpot in Gent. Nooit eerder stonden Jessie De Caluwe en Jo Decaluwe samen in een theaterstuk op de planken. In Gent brengen ze Liefdesbrieven van Pete Gurney.

Het stuk handelt over Andreas en Melissa die sinds hun kindertijd een levenslange briefwisseling onderhouden. De ene keer is die speels van toon, de andere keer hard, maar de correspondentie is altijd heel intens. Ze zien mekaar graag, ze hebben mekaar hun hele leven bemind, maar toch kiezen ze telkens weer voor uiteenlopende wegen.

“Hun brieven tonen het beloofde land van de jeugd, gemiste kansen, uiteengespatte dromen, maar ook blijvende liefde. Woorden vol omfloerste tederheid,” schreef Rik Torfs ooit over de voorstelling die Jo Decaluwe eerder als eens bracht. Maar nu dus voor het eerst met Jessie De Caluwe.

De voorstellingen vinden plaats in theater Tinnenpot in de Tinnenpotstraat in Gent. Op donderdag 21 en 28 januari en op zaterdag 6 februari om 20 uur en op zondag 14 februari om 15 uur.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier