Level 42, Rick Astley en Rozalla maken Nostalgie Beach Festival compleet in Bredene

Redactie KW

Het festival vindt plaats op zondag 10 augustus.

Level 42 heeft de voorbije 30 jaar wereldwijd succes gekend met hun zeer herkenbare sound. In de jaren ’80 waren ze zonder twijfel een van de grootste Britse bands, met als grootste classics o.m. Lessons in Love en Running in the Family. Sinds 2001 tourt Level 42 met bassvirtuoos Mark King opnieuw en ze zijn dan ook de ideale afsluiter op het hoofdpodium.

Rick Astley’s carrière ontstond in de jaren ’80 onder impuls van het zeer succesvolle Britse producerstrio Stock, Aitken & Waterman, bekend om hun typische danspop. Zijn eerste solosingle Never gonna give you up werd direct een nummer 1-hit. Daarna scoorde hij nog meer wereldhits met o.a. Whenever You Need Somebody en Cry For Help. Rozalla scoorde op haar beurt hits in de nineties met o.a. Everybody’s free (to feel good) en Are you ready to fly.

Ook Fischer-Z en Kim Wilde

Met deze laatste 3 namen is de affiche nu helemaal compleet. Op het hoofdpodium verwelkomt presentator Walter Grootaers opeenvolgend Fischer-Z, Kim Wilde, Kid Creole & The Coconuts, 10cc, Golden Earring en dus Level 42. In de marquee laat master of ceremony Coco Jr. de bezoekers genieten van de Time Bandits, Martin Fry, Katrina (ex-Katrina & The Waves), Robin S., Haddaway, Rozalla, Sister Sledge en Rick Astley.

Het Nostalgie Beach Festival is een initiatief van KING Entertainment en radiozender Nostalgie, met de steun van de gemeente Bredene.

(JC)