Léon Spilliaert: illustrator bij de droom van anderen

Curator en Spilliaert-specialiste Anne Adriaens-Pannier licht de nieuwe tentoonstelling toe. (Foto ML) © (Foto ML)
Redactie KW

De vierde thematentoonstelling in Het Spilliaert Huis in Oostende toont ons de kunstenaar die als geen ander de dialoog aanging tussen woord en beeld en het werk van o.a. Emile Verhaeren en Maurice Maeterlinck illustreerde.

De vierde thematentoonstelling met huiscurator Anne Adriaens-Pannier behandelt een minder bekend facet van de Oostendse kunstenaar: Léon Spilliaert als illustrator. Naast de vele werken, meestal uit privécollecties, zijn er ook de originele dichtbundels en boeken in de vitrinekasten en de bezoeker kan er virtueel ook iedere bladzijde van openslaan in de digitale kijkkast. Naast de boekbanden zelf werden ook een reeks autonome tekeningen en aquarellen geselecteerd. Bij de expo hoort een nieuwe publicatie van Het Spilliaert Huis ‘De droom van anderen’. Anne Adriaens Pannier ontsluit daarin voor het eerst die minder bekende productie van de kunstenaar.

De missie van Het Spilliaert Huis, een monografisch kunsthuis, is mensen met het oeuvre van Léon Spilliaert te laten kennismaken. Het richt zich tot een breed publiek en wil een belangrijke rol spelen in een betere ontsluiting en kennis van het oeuvre van de kunstenaar.

De expo, Koningin Astridlaan 7, in Oostende, loopt tot 2 april 2018 en is open tijdens de weekends van 11 tot 17 uur en iedere dag tijdens de schoolvakantie op dezelfde uren. Het boek ‘De droom van anderen’ is coproductie van Uitgeverij Van de Wiele & Het Spilliaert Huis, telt 240 pagina’s en 290 kleurillustraties en kost 49,90 euro.

(ML – Foto ML)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier