Lendeledenaar krijgt rondleiding van Piet den Boer op voetbalexpo in Mechelen

Jelle Verschaeve bij Piet den Boer, die aan de jeugdtrainer uitleg gaf wat er allemaal te zien is op deze expo. © FODI
Patrick Depypere
Patrick Depypere Medewerker KW

Jelle Verschaeve, jeugdtrainer bij KFC Lendelede, mocht donderdagavond als eerste West-Vlaamse genodigde de voetbaltentoonstelling ‘Goal! The Football Experience’ bezoeken. Hij deed dat in uitstekend gezelschap.

Tot en met 30 april is de grootste voetbalexpo ter wereld te zien in de Nekkerhal in Mechelen. ‘Goal! The Football Experience’ is een ervaringsgerichte en interactieve expo gewijd aan het wereldvoetbal. Speciaal voor de doortocht in België werd er ook een uitgebreid Belgisch luik toegevoegd aan de expo. Het leerrijke en interactieve pad van de expo ligt dan ook bezaaid met unieke en originele items, die de geschiedenis van het wereldvoetbal kleurden. Van trofeeën, medailles, shirts van legendarische voetbalheden als Messi, Eusébio, Beckham, Pfaff, Zidane, Raul en Ronaldo, tot zelfs de voetbalschoenen van Ronaldinho en Lilian Thuram.

Gilles De Bilde, samen met Jelle.
Gilles De Bilde, samen met Jelle.© FODI

Tijdens de openingsavond mocht Jelle Verschaeve als eerste West-Vlaamse genodigde de tentoonstelling bezichtigen in het bijzijn van onder andere de bekende gewezen profvoetballer Piet den Boer uit Nederland, ex-Rode Duivel Gilles De Bilde en ook Red Flame Imke Courtois. Piet den Boer gaf uitleg aan Jelle over de vervlogen voetbaljaren.

Topfotograaf Henk Van Cauwenbergh met vriendin Els Devlieghere met een tweetal portretten van Belgian Red Flames die hij mocht fotograferen.
Topfotograaf Henk Van Cauwenbergh met vriendin Els Devlieghere met een tweetal portretten van Belgian Red Flames die hij mocht fotograferen.© FODI

Tijdens de openingsavond werden ook foto’s onthuld van de Belgische fotograaf Henk Van Cauwenbergh uit Brugge, die in januari naar het trainingscomplex van de Belgische voetbalbond in Tubeke werd uitgenodigd. Daar legde hij de Belgian Red Flames individueel vast op de gevoelige plaat. Vanaf woensdag 15 maart worden deze foto’s van alle Belgian Red Flames onthuld tijdens de expo in Mechelen.

(PADI)