Leffingeleuren strikt drie nieuwe Belgische toppers én de sensatie van het ogenblik

Redactie KW

Het festival Leffingeleuren heeft zijn affiche helemaal klaar. Dat meldt de organisatie maandagavond.

Leffingeleuren vulde zijn programma nog aan met enkele Belgische toppers zoals Amatorski, Oscar & The Wolf en Madensuyu. 21 bands sierden al de lijst, maandag werden nog 12 namen toegevoegd aan de affiche van Leffingeleuren. Daarbij opnieuw heel wat Belgische bands, maar ook enkele internationale namen zoals het Nederlandse Dotan – zijn nummer ‘Home’ is een regelrechte hit op dit moment – en de Britse bands Lapalux en Childhood.

Ticketverkoop op volle toeren

Daarmee trekt de organisatie de lijn door, want eerder plaatste Leffingeleuren met onder meer Admiral Freebee, Gruppo Di Pawlowski, Magnus en Intergalactic Lovers al een reeks Belgen op de affiche, afgewisseld met internationale klasbakken zoals het Deense Trentemöller en het Britse Blood Red Shoes en Tricky.

Leffingeleuren is traditioneel de afsluiter van het festivalseizoen. Dit jaar vindt het driedaagse festival in Leffinge plaats van 19 tot en met 21 september. De ticketverkoop verloopt vlot, want de vroegboektickets zijn inmiddels allemaal de deur uit. Er zijn wel nog weekendtickets, dagtickets en tweedagentickets beschikbaar.

(Belga)