Leffingeleuren palmt voor het eerst kerk Leffinge in

Leffingeleuren speelt zich sinds jaar en dag af in de schaduw van de Onze-Lieve-Vrouwkerk. © Middelkerke
Redactie KW

Voor het eerst in 42 jaar kan het muziekfestival Leffingeleuren gebruik maken van de kerk van Leffinge. Dat meldt organisator Lode Pauwels.

Leffingeleuren speelt zich sinds jaar en dag af in de schaduw van de Onze-Lieve-Vrouwkerk in Leffinge. De jongste jaren, zeker sinds de formule in 2015 hertekend werd, was het de wens van de organisatie om ook in de kerk optredens te organiseren. “Het was van meet af aan de bedoeling om het gebouw te integreren en er een artistieke meerwaarde aan te geven. Nu is het eindelijk zo ver”, aldus Pauwels. “Voor ons festival is dit toch een belangrijk moment.”

De dansvoorstelling ‘Lisbeth Gruwez dances Bob Dylan’ mag er de spits afbijten. Dat is in samenwerking met het Oostende theaterfestival Theater aan Zee.

Leffingeleuren vindt dit jaar plaats op 14, 15 en 16 september. De organisatie, die zich vooral toespitst op alternatieve muziek met veel jonge beloftevolle bands, maakte eerder al namen bekend als IceAge, Cabbage, Ammar 808 en Sylvie Kreusch. De komende weken wordt de affiche verder vervolledigd.

(Belga)