Leffingeleuren lost eerste twaalf namen voor vernieuwd festival

Het stevige Gentse collectief Raketkanon staat deze zomer ook op Leffingeleuren. © GF
Frederik Jaques
Frederik Jaques Webredacteur

Jaargang 39 van Leffingeleuren wordt een andere dan de vorige, want de organisatie verandert het geweer van schouder. De eerste twaalf namen zijn niettemin dik oké.

In totaal zullen er een 40-tal bands geboekt worden, aangevuld met artiesten op onder andere de Buskerstage. Bij de eerste lading van twaalf namen vinden we de Belgen van Raketkanon, Starflam, Dez Mona en Dirk. Uit het Verenigd Koninkrijk komen The Skints, Eaves en Hookworms, en uit de States laat men Girlpool, The Deslondes en Torres overkomen. JC Satàn komt dan weer uit Frankrijk. Roland Van Campenhout brengt samen met Serge Feys en Mirko Banovic dan weer een hommage aan Moondog.

Samenwerking met Barco

Het festivalterrein zal deze zomer een cirkel rond de kerk vormen en zal bestaan uit diverse concert en DJ-podia, originele bars, foodtrucks, straattheater, kunst in samenwerking met Beaufort, animatie in samenwerking met Cinémobiel en innovatie in samenwerking met Barco. ‘Immersive’ is een innovatie-project van bestaande technologie waarbij de ‘immersive’ slaat op het ‘onderdompelen in’. Concreet wordt een concert uit één zaal geprojecteerd in een andere waarbij de live-ervaring zoveel mogelijk wordt benaderd.

Het dorp is sowieso vrij toegankelijk tijdens Leffingeleuren. De eet- en drankstanden staan in het gratis gedeelte, net als de buskerstage, het Volkswagen DJ-busje en het straattheater. De indoor-concerten blijven wel betalend.

(FJA)