Leffingeleuren houdt vast aan vernieuwde formule, maar festivaldatum verandert

Redactie KW

Het driedaagse muziekfestival Leffingeleuren gaat verder op de nieuwe weg die het vorig jaar is ingeslagen. Belangrijkste vernieuwing is de nieuwe, vervroegde datum.

Leffingeleuren, aan zijn veertigste editie toe, vindt plaats op 9, 10 en 11 september. Vorig jaar onderging het festival, deels genoodzaakt, een transformatie waarbij teruggegrepen werd naar de oorsprong van het festival. Een geslaagde keuze, zo bleek achteraf.

“De 40ste editie van het najaarsfestival wordt een ode aan het leven, met goeie muziek, lekker eten, veel drank, sfeer en gezelligheid en boeiende ontmoetingen tussen mensen van allerlei slag”, aldus organisator Lode Pauwels. “Alle zintuigen worden opnieuw aangesproken.”

Afsluiter van het festivalseizoen

De grootste verandering is ongetwijfeld de datum die vooruit is geschoven. Leffingeleuren blijft met de nieuwe plaats op de kalender wel de afsluiter van het festivalseizoen. Als reden geeft de organisatie op dat ze op die manier een beter programma kunnen voorschotelen.

Namen zijn er nog niet, op eentje na. “De eerste naam die we kunnen vrijgeven is de winnaar van onze jaarlijkse wedstrijd Verse Vis. Dit jaar kreeg Mahler de gouden plak en zij spelen dus op zaterdag 10 september op Leffingeleuren”, aldus Pauwels. Er komt ook opnieuw een podium, een van de vijf, voor jong talent en ook de samenwerking met Barco wordt verder gezet. De ticketverkoop start op 8 juni.

(Belga)