Ledegemnaar pakt uit met huwelijksaanzoek in ‘Komen Eten’

Annelies Morjean werd door Andy Desmet tijdens 'Komen Eten' ten huwelijk gevraagd. © (Foto Jan Stragier)
Philippe Verhaest

‘Komen Eten’ krijgt een flinke West-Vlaamse toets, want in de week van maandag 3 oktober is Ledegemnaar Andy Desmet achter het fornuis te zien. Tijdens de laatste aflevering vraagt hij zijn vriendin Annelies ten huwelijk. “En gelukkig zei ze ja”, glimlacht hij.

Andy Desmet (33) werkt beroepshalve parttime als onderhoudsman in Prizma Campus IdP in Izegem en is binnenhuisafwerker in bijberoep. Samen met zijn partner Annelies Morjean (29) en de kindjes Lex (8) en Dré (1,5) woont het gezinnetje in de Stationsstraat in Ledegem.

Wie zijn kookkunsten wil etaleren in een programma als Komen Eten, moet meer dan waarschijnlijk over een flinke portie keukentalent beschikken. Maar dat ontkracht Andy meteen. “Ik een echte kok? Niks van aan”, glimlacht hij. “Ik zie mezelf absoluut niet als een (top)kok.”

Vriendin is superfan

Andy houdt goeie herinneringen over aan de opnames. “Het was een topbende”, klinkt het. “Ik heb me vier avonden lang geamuseerd.” Tijdens de laatste aflevering van de week zien we Andy aan het werk.

Écht gezellig – of emotioneel – wordt het pas wanneer Andy voor het oog van zijn medekandidaten op de knieën gaat om zijn vriendin Annelies ten huwelijk te vragen. “Annelies had altijd al gezegd dat, mocht ik om haar hand willen vragen, ik origineel uit de hoek zou moeten komen. Dit leek me wel iets”, lacht hij. “En gelukkig zei ze ja.”

‘Komen Eten’ met Andy Desmet, vanaf maandag 3 oktober om 19.50 uur op Vier. Donderdag 6 oktober kookt Andy.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier