Laurentius Vanacker wint ‘Zilveren Tent’

We zien Willy Cattrysse van de Heemkring Ter Cuere en Laurentius Vanacker. (Foto JC)
Redactie KW

De 72-jarige Laurentius Vanacker kreeg vrijdag de ‘Zilveren Tent’ van de Heemkring Ter Cuere voor zijn verdienste aan de Bredense gemeenschap.

Laurentius is gehuwd met kunstenares Rosette Deleu en een geboren muzikant die het conservatorium van Oostende volgde waar hij notenleer en klassieke gitaar studeerde. Daarna is Laurentius hoofdtechnicus geweest bij de NMBS. Als componist-auteur, producer-zanger was hij eerst voorzanger bij de popgroep ‘The Swallows’ en bij de rockband ‘The Bunch’ (1960-1976). Momenteel zingt hij onder de naam ‘Laurentius’ in het Ostends. Hij zong ook zo’n 10 jaar kleinkunst waar hij twee singles en 1 lp heeft geproduceerd. Later werkte hij vooral in het buitenland onder de initialen L.V..

Hij maakte fonoplaten en langspeelplaten en had optredens in binnen- en buitenland, op radio en televsie. Verder deed hij producties voor andere artiesten en brak vooral door met de compositie ‘Brugge ik hou van jou’ (Brugge I Love you so).

Hij verzorgde ook twee jaar een eigen programma voor radio Middenkust Oostende. Onlangs bracht hij zijn nieuwe cd uit met 12 nieuwe Oostendse nummers. Met de tekst en muziek worden hedendaagse en vooral Oostendse toestanden in het dialect gezongen.

(JC – foto JC)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier