Lauren en Lynn-Noa uit Oostende en Yorben uit Gistel te zien in Tegen De Sterren Op

Redactie KW

De drie waren (onder meer) woensdagavond te zien in de aflevering van het komische programma.

Heel wat kinderen en jongeren dromen ervan om ‘film- of tv-ster’ te worden. Voor Lauren en Lynn-Noa Gilliaert uit Oostende en Yorben Huyghe uit Gistel, is deze droom al een beetje realiteit geworden. Ze mochten figureren in het VTM-programma Tegen De Sterren Op, dat woensdag werd uitgezonden. Uiteraard zijn ze, samen met hun ouders, apetrots dat ze mochten acteren voor tv.

De kleine Lauren, 2,5 jaar oud, was vorig jaar al te zien in Tegen De Sterren Op’, als het dochtertje van DJ Regi. Via Lauren kwamen de programmamakers ook terecht bij zus Lynn-Noa en Yorben. We troffen de drie tv-sterren woensdagnamiddag in De Geuzetorre waar ze deelnamen aan de jaarlijkse crea-namiddag van OVM.

Lauren en Lynn-Noa uit Oostende en Yorben uit Gistel te zien in Tegen De Sterren Op

De zusjes Lynn-Noa en Lauren Gilliaert, rechts Yorben Huyghe

“Ik ben tien, woon in Oostende en zit in het vierde leerjaar van GBS Stene,” vertelt Lynn-Noa Gilliaert. “Mijn zus Lauren nam deel aan een fotoshoot voor het kledingmerk Blue Bay en zo werd ze al twee keer, eerst als baby en dan als peuter van twee jaar, gevraagd door VTM om als kindje van DJ Regi te figureren in het programma ‘Tegen De Sterren Op’. Toen ze voor een nieuwe opname een jongen en een meisje nodig hadden van onze leeftijd, werden ook Yorben en ik gevraagd om te figureren als de kinderen van Chris Van Espen, die met zijn gezin op skireis vertrekt.

Het is een reclamespot voor Car-Glass waar ook Walter Baele, als Rode Duivel Marouane Fellaini in optreedt. Het programma werd eind november opgenomen in Herzele. De uitzending werd woensdag 11 februari uitgezonden, met herhaling op zondag 15 februari.

“Het was een leuke ervaring. We moesten het een paar keer opnieuw doen, maar het was zeker de moeite waard”, aldus Lynn-Noa. “We mochten ook enkele zinnetjes spreken. Ik droom ervan om in de showbusiness te gaan. Ik volg al dictie en voordracht in het conservatorium. Mijn idool is Laura Tesoro.”

“Ik ben Yorben Huyghe, ben 10 jaar, woon in Gistel en zit in het vierde leerjaar van de Astrid Van Imschootschool in Oostende,” vertelt Yorben. “De mama van Lauren en Noa is een vriendin van mijn mama en zo kreeg ik ook de kans om mee te spelen. Ik droom er al lang van om op tv te komen. Mijn groot idool is Guga Baúl. Hij zit ook in onze sea-scouts, 2de FOS West-Hinder. Acteur worden is mijn grote droom. We wachten op een nieuw telefoontje van VTM, maar in afwachting ben ik ook van plan om naar de toneelschool te gaan!”

(FRO)