Lara Taveirne uit Brugge genomineerd voor debuutprijs De Bronzen Uil

Redactie KW

De Brugse auteur Lara Taveirne is met haar debuutboek ‘De Kinderen van Calais’ genomineerd voor de Bronzen Uil.

De prijs voor het best Nederlandstalige debuut wordt in Gent op Het Betere Boek op zaterdag 11 oktober uitgereikt. De prijs is goed voor 5.000 euro.

Lara Taveirne is de enige West-Vlaamse auteur die voor de prijs is genomineerd dit jaar. Het boek ‘De Kinderen van Calais’ verscheen in juni van dit jaar en kreeg meteen positieve recensies. Lara brengt het verhaal van Lilith en Violaine, twee hartsvriendinnen. Ze woonden in Noord-Frankrijk aan de kust en ze waren onafscheidelijk. Maar op een dag wordt Violaine dood aangetroffen, beneden aan de kliffen van Cap Blanc Nez. Boven op de kliffen staan twee boekentassen. Waar is Lilith? Een boek over het leven, over de dood, maar vooral over de liefde. Niet alleen het verhaal weet te verrassen, maar ook met haar stijl heeft Lara zich laten opmerken. De nominatie voor De Bronzen Uil is volledig terecht.

De 8 andere genomineerden zijn Chris Ceustermans met De Boekhandelaar, Anne Eekhout met Dogma, Carmien Michiels met We zijn Water, Feline Minne met Medea en Ik, Ann Thijssen met De vrouw die blijft, Kris Van Steenberge met Woesten, Nina Weijers met De Consequenties en Onno Wesseling met De Eeuw van Carlos Moreno Amador.

Jos Geysels is voorzitter van de jury, die verder Marnix Verplancke, Anna Luyten, Sylvain Peeters en Dirk Verhofstadt als leden heeft. Er is ook een publieksprijs. Vorig jaar won Griet Op de Beeck met haar debuutboek ‘Vele hemels boven de zevende’ de publieksprijs. De Bronzen Uil was toen voor Ineke Riem voor het boek ‘Zeven pogingen om een geliefde te wekken.’

Lara verzorgde voor KW.be een zomer lang een videoblog over de liefde. Je vindt deze pareltjes hier.

LEES HIER HET VOLLEDIGE INTERVIEW MET LARA.pdf