Laatste opnames Zwevegemse langspeelfilm ‘Opa’ zijn afgerond

Redactie KW

Na 53 draaidagen kon cineast Marc Desmet uit Heestert, dinsdagnamiddag het opnamewerk van zijn film ‘Opa’ afronden. Een handvol acteurs, enkele figuranten en technici waren uren aan het werk om het juiste beeld te schieten.

De film gaat over een grootvader en zijn kleindochter die een vrij goede band met elkaar hebben. Wanneer ze op een wandeling iets gruwelijks zien, komen er bij de opa herinneringen op waardoor hij volledig dichtklapt. De kleindochter wil hier het fijne van weten en wil samen met haar opa de gebeurtenissen reconstrueren om zo de rust te laten terugkeren bij hem.

De laatste opnames gebeurden aan het Sint-Pietersbrugje in Moen. “Enkele jaren terug was dit het mooiste plekje van Zwevegem. Omdat de restauratie op zich laat wachten, zal het misschien wellicht straks het lelijkste zijn. Niettemin, het mocht zeker niet ontbreken in de film.”, zegt Marc Desmet.

Nu de opnames achter de rug zijn, begint het montagewerk in de studio. Marc heeft er alle vertrouwen in dat alles tijdig klaar zal zijn. Eind november is er de avant-premiere in Kinepolis Kortrijk en begin volgend jaar zal hij in het bioscoopcomplex te zien zijn voor het grote publiek.

Marc Desmet noemt de film ‘Opa’ nu al een zeer zeldzaam streekproduct. “Het project is volledig ontsproten, geproduceerd, opgenomen, gemonteerd en, ook belangrijk, gesponsord, in Zwevegem. Ook de cast en figuranten komen uit eigen streek en alle locaties liggen in Groot-Zwevegem.”

(GVH)