Kuurns festival p’LatseDoen doet het dit jaar met een podium minder

Redactie KW

Vrijdagavond hebben de organisatoren van het gratis festival p’LatseDoen – dat dit jaar toe is aan zijn zevende editie en plaatsvindt op zaterdag 8 juli – op en rond het marktplein van Kuurne hun definitieve affiche bekendgemaakt.

Meteen valt op dat dit jaar afscheid wordt genomen van het derde podium dat er de voorgaande edities wel steeds bij was. “Naast het hoofdpodium is er ook nog het zijpodium dat zijn plaats krijgt in de tent achter jeugdhuis TAP”, vertelt Deef Vanquackebeke van p’LatseDoen.”

Daar kunnen festivalgangers terecht voor onder meer stevige gitaarmuziek, metal en punkrock. Absolute headliner daar is Fleddy Melculy. Dé Belgische metalsensatie van het moment. Met wat radiohitjes op zak en heel wat mooie festivals op hun afgewerkte lijstje, waaronder Pukkelpop, Graspop en TW Classic! Verder zal op het zijpodium ook RHEA, Diesel Junk met Kuurnenaar Ben Mussely, Page Down uit Kortrijk, Escape Elliott en opener The Lit Life’s Death uit Menen te zien zijn. “Dit jaar leggen we echter wel de focus op een nieuwe en uitgebreide terraszone voor het gemeentehuis. Een fijn ingerichte zone met eet- en drankgelegenheden in een mooi kader. Daarnaast in ons gamma blijft uiteraard onze eigen p’LatseDoen-burger, die dit jaar te verkrijgen zal zijn in 3 versies: original, spicy en veggie”, laat de organisatie weten.

Op het hoofdpodium van p’LatseDoen staan dan weer toppers als Zinger (winnaar van De Nieuwe Lichting van Studio Brussel), Wally (had al een dikke hit te pakken met Misère én is ook wel gekend als de gitarist bij Tourist LeMC), Sperwer uit Kortrijk, Forward uit Moen en Ladies’ Fantasies Club die p’LatseDoen dit jaar openen. Absolute publiekstrekker dit jaar is ongetwijfeld Soulsister. De band viert trouwens deze zomer zijn 30ste verjaardag en zal op tal van festivalpodia te zien zijn, waaronder dus ook in Kuurne. Ook dit jaar wordt p’LatseDoen afgesloten met een dj-act gebracht door DJ SNES uit Menen. De West-Vlaamse dj-god is trouwens heel vaak te horen op radiozender MNM. Vorig jaar kreeg p’LatseDoen nog de Kuurnse cultuurprijs toegewezen nadat de vijfkoppige jury de organisatoren van het festival vooral prees voor de inzet en om elk jaar opnieuw tijdens hun gratis festival tal van grote namen naar het Kuurnse gemeentecentrum te halen. (NSK)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier