Kursaal Oostende brengt ode aan Houdini

Redactie KW

Op 31 oktober programmeert Kursaal Oostende de veelbelovende Nacht van de Magie.

De Nacht van de Magie wordt een uniek spektakel vol verbazing, ongeloof en waanzin. De magische show is niet toevallig op zaterdag 31 oktober, want deze dag is ook de sterfdatum van Houdini, de meest legendarische illusionist aller tijden. De show wordt zo een ode aan de grootmeester van het genre.

De West-Vlaamse mentalist Gili is gastheer van dienst en leidt de avond in goede banen. Hij is curator van het festival en koos mee de artistieke invulling. Op de affiche staat een mooie line-up van het beste wat België te bieden heeft op vlak van mentalisme, illusionisme en straffe acts: Gili, Nicholas, Jan Bardi, Tom Bibo, Kobe Van Herwegen en Aaron Crow uit Ruiselede.

Spectaculaire truc op leven en dood

“Deze spetterende avond balanceert op de grens van magie en werkelijkheid. We willen de nostalgie naar goochelaars en magie nieuw leven inblazen. Het thema is populairder dan ooit, kijk maar naar het succes van enkele acts in Belgiums Got Talent. We pakken uit met een vippakket en een driegangenmenu in de stijl van Houdini. Tafelgoochelaars brengen de magie letterlijk aan tafel. Aan het einde van de show plannen we bovendien een spectaculaire truc die in het verleden niet altijd bloedeloos afliep”, klinkt het bij organisator Pieter De Wulf van comedyshows.

(MF – Foto FRO)