Kursaal Classics gaat voor Metallica en brengt Prince en Michael Jackson weer tot leven

19/10/16 om 11:34 - Bijgewerkt om 11:30

Met 11 concerten op vrijdagavond of zondagmiddag vult Kursaal Classics haar twaalfde seizoen. Met de nieuwe Crossover Concerten proberen het kursaal en dirigent Walter Proost ook een jong publiek te bekoren.

Kursaal Classics gaat voor Metallica en brengt Prince en Michael Jackson weer tot leven

We zien van links naar rechts events & productions officer Kateryna Kroshka, dirigent Walter Proost, adjunct-directeur Gwendoline Nys van het Kursaal en concertinleider en -presentator Dirk Ooms. © ML

Voor het seizoen 2016-2017 staan er acht concerten geprogrammeerd. De European Philharmonia onder leiding van Walter Proost, zowat het huisorkest van het kursaal, brengt vijf concerten in de reeks. Twee keer is ook het Nationaal Orkest van België te gast met het traditioneel Nieuwjaarsconcert op 15 januari en het slotconcert met de eerste laureaat van de Koningin Elisabethwedstrijd. Voorts brengt de European Philharmonia de Disney-klassiekers uit Fantasia en 3 Crossover Concerten op vrijdagavond: Walter Proost dirigeert pop- en rockmuziek waarbij het orkest aangevuld wordt met elektrische instrumenten en zang.

Zo is er op vrijdag 9 december 'Prince in Symphony', waarbij Eric Melaerts, onder andere gitarist bij Soulsister, Clouseau en Bart Peeters, zich zal ontfermen over het elektrische gedeelte en de backing vocals. Op 27 januari is er 'Michael Jackson in Symphony' metgroot koor en orkest. Roberto Molinelli zorgt voor de symfonische arrangementen. Op 9 juni sluit 'Metallica in Symphony' deze nieuwe reeks af.

Dirk Ooms presenteert de concertreeks en leidt de concerten voor elk optreden ook in. Voor de 8 concerten op zondagmiddag zijn er de voordeelabonnementen met gegarandeerd telkens dezelfde vaste plaats. Reserveren kan via de box office van Toerisme Oostende aan het Monacoplein 2 Oostende, www.kursaaloostende.be of via het betalend nummer 070 22 56 00.

(ML)

Meer nieuws uit

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!