Kunstzomer trekt door Leiestreek ten voordele van Hart voor West-Vlaanderen

De bezoekers konden dit weekend terecht in Transfo voor het eerste luik van de Kunstzomer. © GVZ
Redactie KW

Dit weekend ging in Transfo ‘Kunstzomer 2015’ van start. Het initiatief brengt kunst van mensen uit de regio naar diverse plaatsen in de streek.

Van 6 juni tot 13 september organiseert Toerisme Leiestreek in samenwerking met de vzw Ont-dekking-S-rijzen het evenement ‘Kunstzomer 2015’ en dit op verschillende plaatsen in de Leiestreek. Vorig weekend ging men in Transfo van start met het eerste luik. De tentoonstelling is daar ook nog dit weekend te zien. Verder is Kunstzomer nog te zien in Spiere-Helkijn, Deerlijk, Vichte, Ingooigem, Machelen-aan-de-Leie en Waregem om af te sluiten in Kuurne.

Het Alternatief

Tijdens dit project gaan toerisme en cultuur in de Leiestreek hand in hand, om deze zomer opnieuw duizenden bezoekers enkele kunstrijke weekends te bezorgen. Deze editie van de Kunstzomer ondersteunt de actie ‘Een Hart voor West-Vlaanderen’ ten voordele van projecten voor kansarme jongeren. Op alle locaties zal men een speciaal voor dit goede doel gebrouwen biertje kunnen kopen van brouwerij Het Alternatief uit Emelgem.

Verder schonken 20 kunstenaars een werk dat mag worden verkocht. Bij aankoop van 1 of meer ‘kunstaandelen’ maakt men kans op een werk naar keuze.

(GVZ)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier