Kunstzomer Leiestreek zet Izegem en Ingelmunster in de kijker

© Frank Meurisse
Philippe Verhaest

Deze zomer kan je op tal van locaties in Izegem en Ingelmunster van moderne kunst genieten. Een fietsroute verbindt de verschillende plaatsen met elkaar.

De twee buurgemeenten sloegen de handen in elkaar. “Zo realiseerden we enkele unieke locaties”, zegt Izegems schepen van Cultuur en Toerisme Kurt Himpe.

Ingelmunster biedt twaalf kunstenaars onderdak op vier locaties: de Cultuurfabriek of voormalige OLV-kerk, de Oude Pastorie, de voormalige Cinema Albert en de Gravenkapel op de gemeentelijke begraafplaats. “De sites zijn tijdens het weekend van 9 en 10 juli en 16 en 17 juli telkens van 14 tot 18 uur te bezoeken”, klinkt het bij schepen van Cultuur Nadine Verheye van Ingelmunster.

In Izegem stellen vijf kunstenaars samen tentoon in het gloednieuwe museum Eperon d’Or. “De werken zijn van 1 juli tot 31 augustus, telkens van 10 tot 17.30 uur te bewonderen, behalve op maandag en feestdagen.”

Een speciaal in het leven geroepen fietsroute van 27 kilometer lang verbindt alle locaties in Ingelmunster en Izegem met elkaar. Alle werken en locaties zijn gratis te bezichtigen. Wie in Eperon d’Or een aansluitende rondleiding wil, betaalt 4 euro.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier