Kunstwerken maand vroeger dan gepland weggehaald door vandalisme

Redactie KW

Om verder vandalisme tegen te gaan zijn twee kunstwerken van Willy De Meester een maand vroeger dan gepland volledig weggehaald van de Zomersculpturen in Blankenberge.

De afgelopen weken liep een van de beelden zware schade op. “In samenspraak met de kunstenaar hebben we die beslissing genomen. Het beeld kan wel nog hersteld worden“, zegt schepen van cultuur Philip Konings (Open VLD).

De openluchtexpositie Zomersculpturen in Blankenberge loopt nog tot 9 oktober maar verliest enkele van haar trekpleisters. Aan de Sint-Rochuskerk stonden sinds begin juli enkele beeldwerken tentoongesteld van kunstenaar Willy De Meester. De afgelopen weken brachten vandalen echter heel wat schade toe aan het beeldwerk ‘Zonder Titel’, waarop beslist werd allee beelden weg te halen. Woensdag verdwenen met de sokkels de laatste restanten van de kunstwerken. “Het is de eerste keer in drie jaar dat we geconfronteerd worden met vandalisme tijdens de Zomersculpturen. Op de vorige locatie (de Zeedijk, red.) gebeurde dat wel vaker, maar nu is het toch een verrassing”, zegt schepen Philip Konings. “In samenspraak met de kunstenaar werd beslist om de beelden definitief weg te halen voor dit jaar. Naar volgend jaar toe is er zeker geen probleem.”

(MM)