Kunstwerk van Arne Quinze ingestort in Bergen door balk van slechte kwaliteit

© BELGA
Redactie KW

De herstelling van ‘The Passenger’ zal vanaf vrijdag beginnen, zo maakte de stichting Mons 2015 bekend in een persbericht.


© BELGA

De stichting en het team van Quinze sluiten kwaad opzet uit. De politie stelde een proces-verbaal op. “De weersomstandigheden hebben geen enkele invloed gehad op wat er gebeurde. De volledige installatie werd nagekeken en het incident blijkt geen impact te hebben op het geheel van de structuur”, legde de stichting nog uit. Behalve een controle door experten van Quinze, zullen in de volgende dagen ook onafhankelijke deskundigen controles uitvoeren.

Vanaf vrijdagochtend zal het beschadigde onderdeel ontmanteld worden. Dat brengt gevolgen met zich mee voor het plaatselijk verkeer, dat omleidingen zal moeten volgen. De kerstmarkt en de handelszaken in het centrum blijven open en vlot bereikbaar, aldus nog de stichting.

De kosten van de extra werken zullen door het team van Quinze gedragen worden. “The Passenger” wordt vrijdag sinds 6 uur weer opgebouwd. Dat meldt de stichting Mons 2015. Verwacht wordt dat de werken zondag beëindigd worden.

(BELGA)