Kunstroute en Erfgoeddag slaan handen in elkaar in Izegem

Redactie KW

De Werkgroep Beeldende Kunsten en de medewerkers van Erfgoeddag werken samen om Izegem eind april een top cultuurweekend te bezorgen.

De Kunstroute, georganiseerd in het teken van de ‘Week van de Amateurkunsten’, kan bezocht worden op 26 en 27 april en 3 en 4 mei. Op die manier omhelst de Kunstroute de Erfgoeddag op 27 april.

De medewerkers van de Week van de Amateurkunsten vatten het in Izegem iets groter op en zetten hun werken twee weekends tentoon. Voor de 12de keer al neemt de Werkgroep Beeldende Kunst deel in Izegem. Ditmaal staat de week in het teken van ‘De Groote kunst’ met aandacht voor de herdenking van de Eerste Wereldoorlog. Op tien locaties zullen 48 kunstenaars langs een Kunstroute hun werken voorstellen aan het brede publiek. De Kunstroute kan per fiets of per auto worden afgelegd.

Onderweg zijn er optredens van de leerlingen en de leerkrachten van de Stedelijke Academie voor Muziek en Woord. Tussen 10 en 18 uur kunnen de bezoekers hun tocht aanvatten bij Strobbe, ‘t 4matje, Kunstatelier Karlos Vansteenkiste of het voormalig gemeentehuis van Emelgem. Op de route kunnen de kunstliefhebbers zich aansterken met een drankje en een hapje.

Erfgoeddag

Op zondag 27 april vult Erfgoeddag de Kunstroute aan. Om 10.30 en 15 uur start telkens een begeleide wandeling die het dagelijks leven in de Eerste Wereldoorlog in Izegem toont. Luc en Dirk Strobbe laten in de Kasteelstraat originele affiches uit 1914, het eerste oorlogsjaar, zien. Paul Vandamme breidt de collectie uit met een aantal originele cartoons. Deze tentoonstelling kreeg de naam ‘Vriend over vijand’.

In het Schoeiselmuseum kan je op Erfgoeddag terecht voor verhalen zonder grenzen. Foto’s en filmpjes over mensen ‘van over de grenzen’ tonen de bezoekers hun visie op de wereld. Tegelijk kan je proeven van grenzeloze gerechten. (RM)

Lees hierover ook in Krant van West-Vlaanderen, De weekbode editie Izegem.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier