Kunstmatige baai voor familiefestival Baai! Baai! in Wenduine

Redactie KW

Het gemeentebestuur van De Haan haalt op vrijdag 8 en zaterdag 9 augustus het familiefestival Baai! Baai!naar het strand van Wenduine.

In samenwerking met baggermaatschappij Deme legde men speciaal een grote baai aan waarvoor er duizend kubieke meter zand werd gebruikt. Vrijdag en zaterdag mikt men op minimaal 20.000 bezoekers

Speciaal voor het Baai Baai kinderfestival festival legde de gemeente De Haan samen met baggermaatschappij Deme op het strand naast de Rotonde een grote baai aan. Daarvoor vervoerde baggermaatschappij Deme honderd vrachtwagens met zand van Blankenberge naar Wenduine. “Het idee was om er geen traditioneel strandfestival van de maken. We wilden de hekken vervangen door een natuurlijke afscheiding. Vandaar een baai van zand waarop gans de familie festivalervaring kan opdoen”, vertelt organisator Pieter De Wulf.

Exclusieve zomertournee van Disney Channel

Op die grote baai vindt vrijdag en zaterdag het festival plaats. Met Urbanus, die zijn enige optreden aan de kust geeft, de Fanfaar, Ian Thomas, Slongs Dievanongs, Lasgo, Ian Van Dahl, Kapitein Winokio, Boycode, Savanna en Taylor Jones zakt er op vrijdag 8 en zaterdag 9 augustus een pak bekend volk af naar het srand in Wenduinie. Disney Channel komt exclusief voor de Belgische kust langs voor hun zomertournee: een grootscheepse productie met 150 medewerkers, 10 vrachtwagens en 20 dansers.

Vrijdag en zaterdag mikken de organisatoren op minstens 20.000 bezoekers. Deme benut het festival om met een educatieve stand duiding te geven hoe de firma helpt om onze kustlijn te beschermen tegen het wassende water.

(DM – foto DM)