Kunstleerlingen VTI Kortrijk stellen tentoon in Patria

Redactie KW

Tijdens het Sinksenweekend verzorgen een 50-tal leerlingen van de afdelingen Kunst en Creatie van VTI Kortrijk een tentoonstelling: een pop-up in de Patria op de Grote Markt.

“Het is de bedoeling dat we met onze kunst naar buiten komen en onze afdelingen ‘kunst’ promoten. Kortrijk profileert zich sterk als designstad, maar beeldende kunst mag gerust meer aan bod komen. We zoeken een platform en de Patria is er een van. Met dank aan Lieven Descamps”, opent afdelingshoofd Pedro Fioen.

Dialoog met omgeving

“Kunst stopt niet aan de schoolmuren. Het is goed dat we buiten komen, we liggen met de school iets te ver van de stadsactiviteiten”, pikt leerkracht Jonas Vansteenkiste in. Aan het project werken leerlingen van beeldende en architecturale kunsten, industriële kunst, architecturale en binnenhuiskunst en vrije beeldende kunst mee. “Het is een sfeerbeeld van wat we aanbieden in dialoog met de omgeving. Met de tentoonstelling spelen we in op de verbeelding van de toeschouwer”, zegt Pedro. “We kregen eenzelfde opdracht en mochten die op onze eigen manier uitwerken”, aldus Summer (17). “Wat ik maakte is het vervolg op een kneedoefening. Ik heb het gestileerd, uitgekapt in isomo en een vurige warme kleur gegeven. Dat versterkt de vorm”, legt Nout (17) uit. De expo is toegankelijk van 10 tot 18 uur.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier