Kunstenares Joke Neyrinck wint Arnoevoo in Bredene

Winnares Joke Neyrinck tussen schepen van cultuur Eddy Gryson en directeur Rutger Decloedt. (Foto JC)
Redactie KW

Dit weekend was er de vernissage van Arnoevoo in het MEC Staf Versluys in Oostende. Jonge kunstenaars uit alle uithoeken van het land waren van de partij.

Arnoevoo wordt jaarlijks georganiseerd door het gemeentebestuur van Bredene. Voor de verschillende laureaten zijn er zeven aantrekkelijke geldprijzen te winnen. Maar liefst 40 kunstenaars waagden hun kans. De jury, bestaande uit een mix van kunstenaars en kunstkenners, sprak vol lof over de algemene kwaliteit van de ingezonden werken.

Kunstenares Joke Neyrinck ging met de hoofdprijs lopen. Haar werken, op aluminium geprinte futuristische taferelen, spreken tot de verbeelding en fascineren. Ze werkt met een volstrekt eigen beeldentaal, met labyrintische constructies en een soepele en organische lijn, die doorschemert in het volledige werk. Ze haalde het van Eva Neirynck, Giels Van Duyse, Sam Vanhoovels, Ilse Verstraeten en Francis Bekaert. De culturele raad zette Heleen Goossens (beeldhouwkunst) en Lies Van Loocke (schilderkunst) in de bloemetjes.

Nog maar weinig kunstwedstrijden

Het initiatief Arnoevoo kan op heel wat bijval rekenen. Met het wegvallen van heel wat subsidies zijn ook tal van kunstwedstrijden weggevallen. Een streep door de rekening van veel jonge kunstenaars die vaak dit soort wedstrijden nodig hebben om in the picture te komen.

Met de ingezonden werken werd een tentoonstelling opgebouwd. Die is gratis te bezoeken tijdens de openingsuren van het MEC Staf Versluys en loopt nog tot 19 april.

(JC)