Kunstenaar Peter Terrin vult pop-upgalerij nabij Brugse Markt met vijftien nieuwe werken

Redactie KW

Tussen de Eiermarkt en de Markt in Brugge runt kunstenaar Peter Terrin nog tot eind deze maand een pop-upgalerij in het pand waar bloemenkunstenaar Frederiek Van Paemel jarenlang een winkel dreef. Hij presenteert er vijftien nieuwe werken, waarin hij enige rebellie niet schuwt.

“I have absolutely no desire to fit in’, ‘La réalité est trop dure! J’me tiré à Disneyland’, ‘Let us love’, ‘If you can’t convince themConfuse them’, ‘Let us be damned/Let us be weird’ en ‘Misfit. Rebel. Trouble maker’. Dat zijn de slogans die Peter Terrin in zijn tentoonstelling verwerkt heeft, die momenteel te bezichtigen valt in de pop-upgalerij nabij de Brugse Markt.

De Roeselarenaar vond in Mexico zijn tweede thuis, waar hij als kunstschilder naam en faam maakte. De stijl van Terrin is vooral geïnspireerd doorhet pointillisme. Meestal maakt hij gebruik van een gezicht om de inhoud van zijn doek aan op te hangen. In de tijdelijke expositie zijn vijftien nieuwe werken van Terrin te zien. De pop-upgalerij is elke dag open van 11 uur tot 18u.30. De expositie loopt nog tot en met vrijdag 30 juni.

(SVV – Foto SVV)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier