Kunstenaar Marc Claerhout uit Ingelmunster toont nieuw werk

Redactie KW

Tot woensdagavond 31 december stelt kunstenaar Marc Claerhout tentoon in zijn woning en atelier in de Gentstraat 174. Voor Marc wordt het een heel speciale expositie.

Vele jaren toonde Marc zijn werken op de internationale tentoonstelling Lineart in Gent. Ieder jaar pakte hij uit met een uniek kunstwerk in brons. Toen Lineart de deuren sloot, begon Marc in zijn eigen woning en atelier met een expositie. Maar niet alleen want ook dochter Kathleen – een bekende juwelenontwerpster – was altijd van de partij om in haar eigen atelier in de ouderlijke woning haar nieuwste collectie juwelen voor te stellen. Dit jaar echter exposeert Marc alleen want Kathleen en haar partner William Mahieu openden immers Art Gallery Koetshuis in de site Oud-Sint Jan in Brugge.

“De voorbije maanden waren ook terug heel druk”, zegt Marc. “Dat komt omdat ik natuurlijk ook veel werkte in het Koetshuis van mijn dochter Kathleen. Ik maakte maar liefst 700 kilo bronzen benen en voeten, die in het Koetshuis nu tafelpoten zijn geworden. Terwijl ik daaraan werkte, kon ik uiteraard niet met andere bronzen beelden bezig zijn.” De 71-jarige kunstenaar kijkt hoopvol naar 2015. “Ik heb grootse plannen, zoals tentoonstellingen in het buitenland. Daarnaast zal ik ook continu tentoonstellen bij mijn dochter in Brugge. Heel wat buitenlandse toeristen zullen op die manier ook voor de allereerste keer met mijn bronzen werken kennis maken”, besluit Marc.

Tot woensdagavond 31 december nodigen Marc en Magda uit in de Gentstraat 174 in een feeëriek kader met een hapje en een drankje. Steeds open van 14 tot 19 uur en op afspraak. Info via 051 30 32 28, 0486 26 00 27 of www.marcclaerhout.com.

(Patrick D.)