Kunstenaar Joël De Rore wint Witte Raaf, onder meer voor werk aan Dorp van de Ronde

Redactie KW

Tijdens de nieuwjaarsreceptie van Open VLD werd de ‘Witte Raaf’ uitgereikt aan kunstenaar Joël De Rore.

Nele Roobrouck, voorzitter van de plaatselijke afdeling: “De witte raaf wordt door Open VLD Zwevegem uitgereikt aan een persoon die zich tijdens het voorbije jaar, of door zijn loopbaan, voor Zwevegem verdienstelijk heeft gemaakt. Dit los van elke politieke opvatting.”

Het was ook zij die mocht bekend maken dat de prijs naar kunstenaar Joël De Rore ging. Joël is geboren in Moeskroen, maar getogen in Zwevegem. De tentoonstellingen die Joël al gedaan heeft, zijn te talrijk om op te noemen. “Joël De Rore verbindt opnieuw ‘Kunst’ met ‘smaak en passie’, door het uitbrengen van unieke champagneflessen en wijnflessen. Verder heeft Joël het logo van ‘Dorp van de Ronde’ ontworpen en tekende hij het kunstwerk ‘Dorp van de Ronde’. Joël draagt Zwevegem uit naar zijn vele tentoonstellingen maar hij is zo nauw verweven met Zwevegem, dat hij zich ook lokaal inzet. Joël is dan ook de verdiende winnaar van de witte raaf 2014.”, klonk het.

Joël mocht het unieke beeldje van de Witte Raaf (ontworpen door Lieve Everaert) ontvangen uit handen van de Minister van Cultuur, Sven Gatz, die er gastspreker was.

(GVH)