Kunstenaar bouwt stapel met rotsblokken tot 3.000 kilogram voor Theater aan Zee

28/07/16 om 19:42 - Bijgewerkt om 19:42

De Nederlandse performancekunstenaar is soms tot 8 uur in de weer om één blok in beweging te brengen.

Kunstenaar bouwt stapel met rotsblokken tot 3.000 kilogram voor Theater aan Zee

'A piece of 2 - balancing human sized rocks'. Of 'Theater aan Zee zonder woorden', maar toch is de spanning bij de voorstelling van performancekunstenaar Nick Steur bij momenten te snijden.

Vijf jaar geleden was de 36-jarige Nederlandse performancekunstenaar al te gast bij TaZ met 'Freese!': een voorstelling waarbij de kunstenaar relatief kleine stenen en keien tot torens bouwde met de zwaartekracht als mortel. In dit soort seances zoekt Nick Steur het spanningsveld op tussen mens en materie, tussen fysieke kracht en natuurkracht. Deze keer is hij opnieuw te gast op TaZ. Ter hoogte van het Klein Strand bouwt hij nu met behulp van takels aan een stalen constructie gestapelde rotsblokken tot 3.000 kilo zwaar.

"Nog altijd vind ik het wordingsproces veel belangrijker dan het eindresultaat. Zo duurt het soms 8 uur voor ik één steen in evenwicht kan brengen", zegt Steur. Het publiek, soms toevallige dijkpassanten, veelal ook bewust opgedoemde, geduldige toeschouwers die zich graag laten meesleuren in de uiterste concentratie en zelfbeheersing die de kunstenaar aan de dag moet leggen.

Kunstenaar bouwt stapel met rotsblokken tot 3.000 kilogram voor Theater aan Zee

'A piece of 2' blijft nog spannend tot en met maandag 1 augustus telkens van 14 tot 21 uur. De voorstelling is gratis.

(ML)

>> Meer info www.nicksteur.com of www.theateraanzee.be

ML

fotoML

Meer nieuws uit

Lees meer over:

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!