Kunst, wetenschap en ondernemers slaan handen in elkaar voor waterprobleem

De tentoonstelling kwam tot stand na een samenwerking tussen kunstenaars, bedrijven en verschillende kennisinstellingen. © JVGK
Redactie KW

Zondag opende de prestigieuze tentoonstelling Water.War in Budafabriek in Kortrijk. Aan die expo werkten 22 kunstenaars, 11 regionale bedrijven en 8 kennisinstellingen mee.

Tot en met 26 juni zet Budafabriek ondernemingen, kunstenaars, activisten, burgers, onderzoekers en wetenschappers naast en tegenover elkaar. Zij tonen utopische en realistische oplossingen van en rond de globale waterproblematiek. In zeven hoofdstukken, noem het battles, wordt de relatie tussen de mens en zijn meest noodzakelijke bron van leven, water, uit de doeken gedaan. “Er zijn veel projecten te zien, ook rond vervuiling. Die vervuiling is echt slecht voor onze wereld”, zegt de 12-jarige Leo die met zijn zus mama Yasmine op bezoek is. De tentoonstelling is zeer interessant. Ik hoop dat ze bepaalde ideeën kunnen realiseren op grote schaal. Zoals de Ocean Clean Up van die Nederlandse meneer.”

“Wij passen de zorg voor water en milieu al geruime tijd toe door onder meer geen plastiek meer te gebruiken maar wel herbruikbare flessen. De kinderen werken actief mee tegen overlast en vervuiling”, aldus mama Yasmine uit Marke. “Er zijn elke keer gidsen aanwezig maar niemand is verplicht hen te volgen. We geven uitleg en leiden rond waar nodig”, zeggen gidsen Sam Deroo en Eddy Vanyzere. Op de foto herkennen we Sam met een groep bezoekers bij een fotomontage van United Nations Water. De tentoonstelling loopt nog tot en met 26 juni in Budafabriek Kortrijk aan de Dam 2a. (PVH/JVGK)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier