‘Kunst op zuiders gras’ niet langer georganiseerd door stad

De eerste en tot nu toe enige editie van 'Kunst op zuiders gras' vond plaats in september 2012. (GF)
Redactie KW

Het gratis event ‘Kunst op zuiders gras’ krijgt een vervolg, maar wordt niet langer georganiseerd door de stad. Gemeenteraadslid Francis Rodenbach (CD&V) neemt dan maar het heft in eigen handen.

In 2012 organiseerde Francis Rodenbach, toenmalig cultuurfunctionaris van Bellegem, Rollegem en Kooigem, het gratis evenement ‘Kunst op zuiders gras’. De steun van de stad bedroeg toen 7.500 euro. “Het event was een geweldig succes met duizenden bezoekers”, vertelt Francis, nu actief als CD&V-gemeenteraadslid. “Het kreeg echter geen vervolg. Na vier jaar heb ik het stadsbestuur gevraagd of en wanneer het evenement weer zal plaatsvinden.”

Het antwoord klonk als volgt: “Het team gebiedswerking staat niet langer in voor het organiseren van evenementen. Het initiatief dient daarom uit te gaan van geïnteresseerde inwoners, kunstenaars en tuinliefhebbers.” Gemeenteraadslid Rodenbach besloot om het heft in eigen handen te nemen. “Oud-deelnemers aarzelden niet om zich te engageren. Dat het stadsbestuur zomerbarbecues verkiest boven dit soort evenementen bewijst dat het alweer verkeerde prioriteiten stelt. Bovendien geeft het wel 30.000 euro aan een koers als Eurometropool waar geen kat naar gaat kijken.”

“Het evenement zal plaatsvinden in september 2016. Het is de bedoeling dat we het vanaf dan elke twee jaar organiseren.” Of het event weer in de deelgemeenten zal plaatsvinden, laat Francis nog in het midden. “De deelgemeenten en/of het centrum van de stad, wie weet, alles is nog mogelijk.”

Lees hierover ook in Krant van West-Vlaanderen, editie Kortrijks Handelsblad.

(EDSD)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier