Kunst in Huis strijkt opnieuw neer in Budafabriek

GALLOP van Tine Vandamme typeert haar kleurrijke, opgewekte stijl. © Tine Vandamme
Redactie KW

Kunst in Huis is opnieuw On Tour in Kortrijk en dat tussen 1 en 16 september in de Budafabriek. De Kortrijkse kunstenares Tine Vandamme is met zeven tentoongestelde werken ook van de partij.

Twee keer per jaar, zes dagen lang, neemt Kunst in Huis de Budafabriek over met een pak kunst, zodat iedereen het kunstwerk van zijn of haar dromen kan ontmoeten. Kunst in Huis is een collectie van zo’n 5.000 kunstwerken van ruim 370 kunstenaars. De collectie bevat schilderkunst, fotografie, illustratie, grafiek en sculpturen in verscheidene stijlen. Kunst in Huis biedt de geïnteresseerde kunstliefhebber de kans die kunstwerken te lenen – vanaf 10 euro per maand – of zelfs te kopen.

Felle kleuren

Een van de deelnemers is de Kortrijkse kunstenares Tine Vandamme (40), die zichzelf omschrijft als levenslustig en in een voortdurende staat van positiviteit. “Mijn schilderijen zie ik als lovedrugpaintings“, zegt ze. Haar werk kan in drie groepen verdeeld worden: mensen, vogels en carrousels. Alles in frisse en felle kleuren.

Een carrousel beweegt en mijn kleurenpakket weerspiegelt dat. Ik wist al snel dat ik met felle kleuren zou werken. Mijn werk ‘Slip Away’ toont een carrousel in volle beweging. Het doek is 2 bij 3 meter. Omdat ik die beweging wilde doortrekken heb ik de boven- en onderkant van het schilderij afgezaagd, net om die beweging in ruimte en het onbegrensde te accentueren. Ik heb dat zo getoond in de Canvascollectie 2013.”

Een van Tines werken werd ook gebruikt als affiche voor de Paasfoor 2017. “Die versuikering van zoete felle kleuren en nostalgie past perfect binnen mijn kleurenpakket.” De tentoonstelling is te zien op vrijdag- en zaterdag tussen 1 en 16 september, telkens van 11 tot 17 uur. (PVH)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier