KSA Zandvoorde pakt uit met eigen bier op Zwanefeesten

06/08/16 om 16:56 - Bijgewerkt op 09/08/16 om 06:35

Van 5 tot 7 augustus viert KSA Zandvoorde de 55ste editie van de Zwanefeesten.

KSA Zandvoorde pakt uit met eigen bier op Zwanefeesten

Fien Van de Velde, Lise Claeys en Matthias Broucke met het eigen KSA-bier. © Foto MF

Het orchideeën jubileum van de Zwanefeesten, zoals een 55ste editie wel eens genoemd wordt, was de aanleiding voor KSA Zandvoorde om met een eigen gerstenat op de proppen te komen. "De Zwanefeesten, samen met het kamp toch wel het hoogtepunt van de jaarwerking van onze jeugdbeweging, gaven daartoe de ideale aanleiding", klinkt het bij Matthias Broucke. Hij is verantwoordelijk voor de organisatie van de Zwanefeesten en staat daarnaast de leiding bij.

Bier van 9,3 graden

"Onze twee bieren zijn een tripel en een quadrupel. De Zwanefeesten Tripel is een blond bier van 7 graden dat met drie soorten hop werd gemaakt. Het recept werd met een ultrageheim kruid versterkt. De Zwanefeesten Quadrupel is dan weer een amberkleurig degustatiebier van 9,3 graden. Het gerstenat kan met zijn volle smaak en een lange intense afdronk menig bierliefhebber bekoren. Dankzij de uitgesproken aanwezige hoptoetsen en het gebruik van verschillende kruiden en speciale honing is de Quadrum niet te zoet, in tegenstelling tot sommige andere quadrupels. De afdronk is zeer lang en intens en doet je verlangen naar meer. Opletten geblazen, want de Quadrum is verraderlijk sterk", knipoogt Matthias.

Streekbierenavond

"We werken samen met een brouwer die een aantal verschillende bieren maakt waarop je je logo kan laten drukken. Er kunnen dus altijd extra flesjes gebrouwd worden. Het etiket werd ontworpen door Jasper Degeyter, die ook onze affiche gemaakt heeft. Proeven van de bieren kan uiteraard op de Zwanefeesten zelf. Je kan onze jeugdbeweging ook steunen door een pakket aan te kopen", klinkt het.

Op zaterdag 6 augustus begint om 20 uur de streekbierenavond met optredens van Smashdance (20.30 uur), The Broken Bottle Big Band (23 uur) en dj Fast Fingers Freddy (00.30 uur).

(MF)

Meer nieuws uit

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!