Krijgt Tanja Dexters troef van Zedelgemnaar Franky?

Tanja Dexters en bompa Franky gaan de strijd aan met elkaar op de crossmotor. (Foto VTM)
Redactie KW

In het VTM-programma Beat Da Bompaz komt het tot een confrontatie tussen Zedelgemnaar Franky en Tanja Dexters.

In Beat Da Bompaz dagen straffe 65-plussers de jeugd van tegenwoordig negen weken lang uit in een reeks spraakmakende duels. Voor eens en voor altijd komaf maken met de vooroordelen die er bestaan over ouderen, dat is waar deze kranige senioren voor strijden. Elke week trotseren ze drie jonge bekende Vlamingen om uit te maken wie tot de sterkste generatie behoort.

Tanja Dexters, Kevin Rans en Jelle Van Dael, de drie bekende Vlamingen die het deze week tegen de bompa’s opnemen, worden uitgedaagd in Oostende. Ze krijgen een loodzware proef voorgeschoteld, waarin gezwommen, gelopen en gefietst worden.

In de rechtstreekse duels mag Tanja Dexters bewijzen dat ze een echte waaghals is. Ze heeft namelijk een stevige portie lef nodig om de West-Vlaamse motorcrosser Franky Ver Eecke te verslaan. Franky uit Zedelgem rijdt al 49 jaar motorcross en denkt nog niet meteen aan stoppen. Zijn hele leven lang is hij al met moto’s bezig. Was hij niet aan het racen, dan werkte hij als motortechnieker. Franky rijdt zowel met een baanmoto als met een crossmoto en doet aan competitie op hoog niveau, wat uitzonderlijk is voor zijn leeftijd. Hij nam deel aan tal van wedstrijden en werd meermaals kampioen van West-Vlaanderen. Benieuwd of hij durfal Tanja Dexters een lesje kan leren, of als het eentje wordt in nederigheid…

Beat Da Bompaz, op dinsdag 18 februari om 20.35 uur op VTM.