Krijgt de Oscar een West-Vlaams tintje?

De cast van The Broken Circle Breakdown met Lendeledenaar Bert Huysentruyt, rechts van Veerle Baetens. (GF)
Redactie KW

Als Veerle Baetens en co vannacht een Oscar binnenhalen voor The Broken Circle Breakdown, dan zit daar talent uit onze provincie ook voor iets tussen.

Tenzij u de afgelopen dagen en weken in het buitenland vertoefde, weet u ondertussen ook al dat The Broken Circle Breakdown, de Belgische inzendig voor de categorie Beste Buitenlandse Film, één van de kanshebbers is om het prestigieuze Oscar-beeldje mee naar huis te nemen. Nadat ze nog maar de César ontvingen, maakt Veerle Baetens en co zich klaar om de meest prestigieuze filmprijs ter wereld in ontvangst te nemen.

De film heeft overigens ook een West-Vlaams kantje. Bert Huysentruyt (rechts naast Veerle Baetens op de foto) is van Lendelede afkomstig. Verder is opnameleider Yoshi Aesaert van Nieuwpoort afkomstig en mocht make-upartieste Geertrui Peeters uit Blankenberge ook haar duit in het zakje doen.

Omdat het merendeel van de Belgen vannacht in dromenland vertoeft, gaat VTM Nieuws morgenochtend, om 7 uur, een extra journaal voorzien, met West-Vlaming Jan Verheyen als centrale gast. Daarbij krijgen we ook -gewonnen of niet- de eerste reacties van het Broken Circle Breakdown-team, dat momenteel in Los Angeles vertoeft. Wie toch de integrale show wil bekijken, kan terecht bij Telenet. Ook niet-abonnees kunnen via Prime de uitreiking vannacht gratis en rechtstreeks bekijken, evenwel zonder Vlaamse commentaar of ondertitels.

86ste Academy Awards, in de nacht van zondag 2 op maandag 3 maart, om 2.30 uur, op Prime.