Krak Bart Van De Poele wint cultuurprijs 2015 van Bredene

Op de foto zie je de afscheidnemende voorzitter van de Culturele raad Daisy Ryckx met de laureaat van de Cultuurprijs 2015 Bart Van De Poele. © Foto JC
Redactie KW

Veel volk zaterdagnamiddag in het MEC Staf Versluys. Op het programma stond de nieuwjaarsreceptie van de culturele raad en de uitreiking van de cultuurprijs.

De prijs gaat jaarlijks naar een Bredenaar die zich verdienstelijk heeft gemaakt op cultureel vlak. Deze keer ging de prijs naar Bart Van De Poele, auteur van het succesvolle boek ‘100 kindervragen over bijen’. Bart heeft al decennia lang een passie voor bijen en is ook beroepshalve dag in dag uit met deze bijzondere diertjes bezig en hij was dan ook een verdiende winnaar van de cultuurprijs 215.

Hij maakte van de gelegenheid gebruik om de toeschouwers mee te nemen op ontdekkingsreis doorheen de wereld van de bijen en wees ook op het belang van deze insecten voor onze planeet. Nadien volgde een bijzondere receptie waar honing centraal stond. Vijf bijzonder lekkere hapjes met honing als basis en tongstrelende en delicieuze honingpralines als dessertje. Dit alles werd begeleid door een glaasje Hommelbier.

De voorzitter van de culturele raad Daisy Ryckx had ook nog een bijzondere mededeling: na 12 jaar voorzitterschap stelt zij haar mandaat ter beschikking. De burgemeester en de schepen spraken alvast hun respect, dank en waardering uit voor haar jarenlange en onvoorwaardelijke inzet. (JC)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier