Kortrijkzaan Tijs Callebert timmert aan tv-carrière

© GF
Redactie KW

Misschien heeft ook u Tijs Callebert (41) al eens op het tv-scherm gespot? De Kortrijkzaan figureert regelmatig in Vlaamse series en films als Cordon of Het Vonnis.

Misschien herkent u Tijs Callebert wel van de Vlaamse kaskraker Het Vonnis, waar hij een cipier speelde. Of van de serie Cordon, waarin hij de rol van brandweerman op zich nam. Acteren in een Vlaamse serie of film is Tijs Callebert niet vreemd. “Alles is een tweetal jaar geleden begonnen. In het CVO VIVO was er een meisje dat regelmatig een bijrolletje speelde of figureerde. Toen ze mij daarover vertelde, besloot ik om ook maar eens een auditie te doen”, zegt Tijs. Al snel had hij zijn allereerste rol beet. “Ik deed auditie voor de De Ridder, een serie die toen volop in productie was. Na de audities kreeg ik de bevestiging dat mijn eerste rol een feit was. Ik mocht als toeschouwer in een café figureren.”

In tegenstelling tot wat veel mensen zouden denken, is het niet de passie voor films of series die Tijs hiertoe aangezet heeft. “Toen ik nog in de Chiro zat, vond ik het leuk om een rolletje te spelen in de stukjes die we regelmatig moesten opvoeren. Naarmate ik ouder werd, keek ik steeds meer tv en werd ik ook almaar kritischer. Ik vond, en nu nog altijd trouwens, dat vaak dezelfde gezichten terugkeren. Vooral in Vlaamse series en films. Het talent, dat Vlaanderen echt wel heeft, krijgt voorlopig nog veel te weinig kansen”, vertelt Tijs.

Hij hoopt om op een dag van zijn hobby zijn beroep te kunnen maken. “Het is opvallend dat ik regelmatig moet casten voor de rol van agent of rechercheur. Wie weet wordt mijn droom op een dag werkelijkheid en krijg ik een vaste rol als speurder in Aspe.”

(BP)

Meer in Krant van West-Vlaanderen, editie Het Kortrijks Handelsblad van 11 april

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier