Kortrijkse zanger Axel Lane covert overleden top-dj Avicii

© JVGK
Redactie KW

Wie zich ooit afvroeg hoe de monsterhit ‘Wake Me Up’ van de betreurde dj Avicii in het Nederlands zou klinken, kan terecht bij de Kortrijkse zanger Axel Lane. Met ‘Maak me wakker’ brengt de vijftiger een up-temposong met een belangrijke boodschap.

Een stevige beat, inspirerende lyrics en een passende, zomerse videoclip: met dat recept wil de Kortrijkse zanger Axel Lane verrassen met zijn nieuwste nummer ‘Maak we wakker’. “Ik schreef de tekst zelf en liet me inspireren door ‘Wake Me Up’ van Avicii”, vertelt hij. “Met deze song richt ik me vooral tot de jeugd en wil ik als boodschap meegeven dat je alle moeilijkheden kan overwinnen, als je maar blijft geloven in jezelf.”

https://www.youtube.com/watch?v=Y3JfZH5UnhM

De Zweedse top-dj Tim Bergling, artiestennaam Avicii, overleed in maart dit jaar heel onverwacht. “Zoals miljoenen mensen betreuren wij het plotse en veel te vroege overlijden”, aldus nog Axel Lane. “Maar de beslissing om deze Nederlandstalige cover uit te brengen, houdt er niet rechtstreeks verband mee. De opnames van mijn song dateren van een hele tijd daarvoor. De platenmaatschappij van Tim Bergling ging bovendien akkoord met onze versie. Een teken dat zij het toch kunnen appreciëren.”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier