Kortrijkse revue presenteert ‘In de good’ne fersjette’

© EDB
Redactie KW

Op vrijdag 25 mei, zaterdag 26 mei, dinsdag 29 mei, vrijdag 1 juni en zaterdag 2 juni, telkens om 20 uur of op zondag 27 mei om 14.45 uur wordt in de Kortrijkse Schouwburg de Kortrijkse revue In de good’ne fersjette opgevoerd. De titel van de Kortrijkse revue 2018 is heel duidelijk en slaat natuurlijk op ‘Vork’, het nieuwe volksrestaurant in Kortrijk.

“Nu Albertine haar kapsalon moest sluiten door de concurrentie van tientallen nieuwe ‘barbershops’ zoekt ze een nieuwe uitdaging in de horeca”, vertelt voorzitter Guy Leleu. “Ze wordt het gezicht van het nieuwe stadsrestaurant en hoopt alvast alles op tijd klaar te krijgen voor de opening. Ze moet ook een naam kiezen voor het restaurant.” De revue start dit jaar aan de verlaagde Leieboorden. Romantiek zorgt er zowel voor vlinders als voor spanningen bij Willy’tje, Edouard en Pietje.

De revue wordt zoals altijd gespeeld in het Kortrijks dialect. De opbrengst gaat opnieuw naar de vzw See & Smile. “Tickets voor de revue kosten 14 euro, maar voor het eerst doen we ook inspanningen om jongere mensen aan te trekken”, gaat Guy Leleu verder. Tot 16 jaar kunnen zij naar de revue komen aan de prijs van 5 euro. Tickets zijn te verkrijgen via de Uit-winkel op het Schouwburgplein, via 056 23 98 55 of via de link op www.kortrijkserevue.be. Op de foto zie je de grote groep medewerkers aan de revue. (EDB – foto EDB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier