Kortrijkse post-metalband Amenra draait op Graspop warm voor tournee door Amerika

16/06/17 om 14:26 - Bijgewerkt om 14:25

Voor tal van West-Vlamingen is dit weekend nota bene Dessel 'the place to be'. Aanleiding is het driedaagse festival Graspop Metal Meeting. Er staan niet enkel provinciegenoten voor het podium, maar ook erop. Vandaag geven de mannen van Amenra uit Kortrijk van jetje in de Marquee.

Kortrijkse post-metalband Amenra draait op Graspop warm voor tournee door Amerika

Gisterenavond trad King Hiss, de band rond Jan Coudron (een geboren Izegemnaar die vandaag in Oostkamp woont), in de Metal Dome op Graspop Metal Meeting op. Vanavond mag Amenra van 19.25 tot 20.20 uur een ander podium, met name de Marquee, op stelten zetten. De naam van de Kortrijkse post-metalband verbindt het Bijbelse Amen met de Egyptische god Ra en staat voor de visie van de muzikanten op moraal en leven. Dat resulteerde zelfs in de oprichting van de Church of Ra, een collectief van gelijkgestemden, met onder meer Oathbreaker, The Black Heart Rebellion en de zijprojecten van de Amenra-bandleden als voornaamste leden.

Vaak terugkerende thema's in hun teksten zijn de dualiteit van geboorte en dood, licht en duisternis en pijn en offer. Amenra haalt inspiratie uit religies en psychologische aspecten die ze gebruiken voor hun eigen geloof en ethiek. Zware stuff, maar dit weerhoudt er de groep niet van er een aanzienlijke following op na te houden, tot in het buitenland toe. Zo zullen de leden deze zomer het vliegtuig instappen om tal van optredens in de Verenigde Staten en zelfs Canada te geven.

(svv)

Meer nieuws uit

Lees meer over:

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!