Kortrijkse leerkracht chemie wil dertigers aan het dansen krijgen

© Stephan Vercaemer
Redactie KW

Kortrijk krijgt er een gloednieuw evenement bij. Fun K-Town is er voor dertigers, veertigers en vijftigers die na een etentje, de benen nog eens willen losgooien. Op 28 april wordt de eerste editie georganiseerd en bij succes komt er een vervolg.

Bezieler van het gloednieuwe dansconcept Fun K-Town is Joachim Gruwez. Joachim is halftijds tewerkgesteld als scheikundeleerkracht bij het Don Bosco College in Kortrijk, werkt halftijds bij KlasCement en staat mee aan de grondvesten van de eerste secundaire Freinetschool in Kortrijk. Daarnaast is hij een grote fan van Prince en besloot hij om na een succesvolle ‘Prince Night’ in 2017 een gloednieuw evenement op te richten in Kortrijk.

Het evenement krijgt de naam Fun K-Town mee. “Vorig jaar organiseerde ik een avond, volledig in het teken van Prince, en merkte ik op dat dit een heel divers doelpubliek aansprak. Daardoor wilde ik daar zeker iets meer mee doen, maar het was nog niet duidelijk wat exact”, aldus Joachim. Tot hij op het idee van Fun K-Town kwam.

Samen met zijn broer Simon en vriend Tony Vandenbogaerde stampte hij na enig wikken en wegen een brandend nieuw gegeven uit de grond in Kortrijk. Joachim staat er dus niet alleen voor om dit gloednieuwe concept te laten slagen.

“Momenteel zijn er weinig dansgelegenheden voor dertigers, veertigers en vijftigers in Kortrijk. Mensen die een ‘dansvervolg’ willen breien aan een avondje uit, hebben momenteel weinig mogelijkheden. Wij willen die leemte deels opvullen. We mikken vooral op een kwalitatieve invulling van de avond, zowel op muzikaal als decoratief vlak. Wij zijn echter niet nostalgisch en benadrukken dat het zeker geen jaren 70, 80 of 90-fuif wordt. Er wordt op vandaag ook degelijke en dansbare muziek gemaakt, wat niet betekent dat oudere pareltjes niet aan bod zullen komen.”

Funky Town?

Naar de naam werd niet lang gezocht. Funk K-Town verwijst enerzijds naar Fun(ky) en anderzijds naar Kortrijk (K-Town) maar evenzeer naar het gekende dansbare nummer van Lipps Inc. Ook op de affiche prijken dit jaar drie lokale deejays en een headliner.

Funk K-Town wordt op 28 april georganiseerd als proefproject om te bekijken of het aanslaat bij de bezoekers, maar de organisatie drukt ons op het hart dat ze bij groot succes zullen uitkijken om het nogmaals te organiseren. “Zoals eerder gezegd, willen we vooral de generatie te pakken krijgen die na een gezellige avond uit eten nog eens de benen wil losgooien. En dan hopen we dat we met ons unieke decor en kwalitatieve line-up die groep kunnen triggeren. Als we zien dat de bezoekers zich amuseren, dan willen we nagaan of de mogelijkheid er is om dergelijke avonden onder dezelfde naam meermaals per jaar te laten plaatsvinden. Het is echter afwachten wat onze eerste editie zal brengen”, besluit de organisatie.

Wilde Westen

Volgens Joachim biedt de locatie tal van voordelen. Zo wordt er in coproductie gewerkt met het Wilde Westen, dé referentie op muziekvlak in Kortrijk. Daarnaast is de ligging ook een groot pluspunt. “De centrale ligging in het stadscentrum en dicht bij bushaltes, station en taxidiensten zorgt ervoor dat de bezoekers zich op een veilige manier kunnen voortbewegen. Zo hoeven ze niet bang te zijn om zich eens volledig te laten gaan”.

Fun K-Town vindt plaats op zaterdag 28 april bij het Wilde Westen in de Kreun in Kortrijk. (TV)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier