Kortrijk krijgt een hart van 4 ton en 8 meter hoog gemaakt uit verkeersborden

Redactie KW

Sinds zaterdagmorgen is een gigantisch hart te bewonderen aan de ‘Kluifrotonde Den Appel’ in Kortrijk. Het is een project van Inject.Love dat ook samenwerkt met Wit.h.

Het project krijgt de naam ‘The town says no’ en is een creatie van Inject.Love, een collectief met Hanse Cora en ‘Brusse’. “Een echte kunstenaar geeft zijn naam nooit prijs” lacht ‘Brusse.”Met onze streetart willen we communiceren met de voorbijganger en hen over bepaalde dingen laten nadenken. Maar bovenal houden we van de liefde”, zeggen ze. Het gigantische hart bestaat volledig uit verbodstekens. “Tegenwoordig worden veel te veel dingen verboden en is alles complex geworden. We willen met een knipoog duidelijk maken dat veel mensen dat niet meer willen. De voorbijganger kan er zijn eigen interpretatie aan geven”, vertellen ze.

Inject.Love is een collectief met Hanse Cora en 'Brusse'.
Inject.Love is een collectief met Hanse Cora en ‘Brusse’.© JVGK

Het hart is een perfecte link naar de tentoonstelling ‘Ik heb harteklop’ die zondag start in Wit.h aan de Overleiestraat. “Mensen met een beperking vertellen er hun eigen liefdesverhaal“, zegt Els Vermeersch van Wit.h. “Verliefd zijn of trouwen is bij mensen met een beperking zeer complex en wordt niet altijd goed begrepen”, vertelt ze.Het hart staat recht tegenover de Zandstraat aan de ‘Kluifrotonde Den Appel’ en is ruim acht meter hoog. De installatie rust op zes ijzeren vaten gevuld met beton, die elk 500 kilogram wegen. Het volledige kunstwerk weegt zo’n 4.000 kilogram. “Bij de montage op de pijlers hadden we slecht 2 millimeter speling”, aldus nog de kunstenaars. (PVH/JVGK)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier