Kortrijk Drumt gaat voor record

Redactie KW

De campagne Kortrijk Drumt voor Levensloop Kortrijk vindt plaats op 6 september. Aan het project werken 142 drummers mee en ging één jaar werk aan vooraf.

Het project is een initiatief van Drumschool Gino Kesteloot en Steve Carette. “Naar aanleiding van twintig jaar Drumschool wilde ik iets speciaals doen met een aantal drummers die op een popnummer meedrummen. Het stadsbestuur is onmiddellijk op de kar gesprongen onder één voorwaarde: het moest voor het goede doel zijn”, vertelt Gino Kesteloot. Het goede doel is Levensloop Kortrijk geworden: lopen of stappen tegen kanker. Dat evenement vindt precies één week later plaats. “Er doen leerlingen mee van onze drumschool, leerlingen van de drumschool Drums Only van Matty Verschelden en enkele gerenommeerde drummers zoals Henk Meert van Nathalia en Geert Omey van de Green Onions. De anderen zijn muziek- en drumliefhebbers uit de grote regio en sympathisanten”, vertelt hij. Ook burgemeester Van Quickenborne en enkele schepenen drummen mee.

Drone

Om geld in het laatje te brengen worden op 6 september zelf steunkaarten verkocht voor Levensloop Kortrijk en zal die organisatie ook een stand bemannen. De drummers zullen samen live het nummer Uptown Funk van Bruno Mars drummen. Om het geheel te promoten werden de sociale media ingeschakeld. Van het gebeuren wordt ook een clip opgenomen. Enkele cijfers: één drone, twee uur lang drummen, drie podia, vier vaste en vier mobiele camera’s, 4,5 is de leeftijd van de jongste deelnemer, twintig dansers van dansschool Steps, 65 meter drumstellen en 75 is de leeftijd van de oudste deelnemer. Als het evenement slaagt is het ook meteen een Belgisch record. De uitdaging vindt plaats op 6 september vanaf 14 uur op het Schouwburgplein. “We zijn er klaar voor om een record te halen”, aldus nog Gino. (PVH/LOO)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier