Kortrijk danst met senioren tijdens eerste Thé Dansant in de Scala

Dansen is gezond voor lichaam en geest. © Hollandse Hoogte / Romi Tweebeeke Fotografie
Redactie KW

Naar aanleiding van de week van de valpreventie en de dag van de dans, organiseren stad Kortrijk en het OCMW op zondag 18 juni een eerste Thé Dansant. Het bestuur wil zo alle inwoners – de senioren in het bijzonder – motiveren om te blijven bewegen.

Dansen is niet alleen gezond voor het lichaam, een dansnamiddag is de ideale gelegenheid om het sociaal contact te bevorderen. De mensen kunnen er elkaar ontmoeten in een ontspannen sfeer en kunnen zich uitleven op de dansvloer. Met een kop koffie en een stukje taart kunnen ze genieten van de muziek van de vijfkoppige liveband ‘De Bonanzas’. Zij brengen hits uit de jaren ’60 en ’70. Artiesten als Neil Sedaka, Cliff Richard, Elvis Presley, Simon & Garfunkel en Roy Orbison passeren de revue.

Als de formule een succes blijkt te zijn, dan krijgt deze Thé Dansant zeker een vervolg onder de vorm van extra dansnamiddagen in de Kortrijkse wijkcentra. De Thé Dansant is in de eerste plaats bedoeld voor senioren, maar iedereen die graag danst is welkom. Er is geen leeftijdsgrens. De toegang is bovendien volledig gratis en je hoeft niet in te schrijven op voorhand.

Praktisch

De eerste Thé Dansant gaat door in de Scala aan de Pluimstraat in Kortrijk op zondag 18 juni van 14.30 uur tot 18 uur. Het evenement is gratis, vooraf inschrijven is absoluut niet noodzakelijk. Wie meer info over deze dansnamiddag wil, kan terecht in de wijkcentra of via het meldpunt 1777 van de stad Kortrijk.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier