Kortfilm van Hulstenaar zet teller awards op 54

Redactie KW

De kortfilm ‘Baghdad Messi’ won het afgelopen weekend twee nieuwe awards in Barcelona en Amerika, wat de teller op 54 nationale en internationale awards brengt.

Op het zesde Sportfilm Festival in Barcelona onderscheidde de jury de film voor Beste Kortfilm. In de Verenigde Staten won de kortfilm dan weer de prijs ‘Best Drama’ op het International Film Festival in West Chester. Verder zal deze productie, die het tot de top 10 van Best Live Action Shorts voor de Academy Awards van 2015 schopte, binnenkort ook nog te zien zijn op het BBC Arabic Filmfestival in Londen.

De kortfilm ‘Baghdad Messi’ is een productie van Kobe Van Steenberghe en geboren Hulstenaar Hendrik Verthé van het Belgisch productiehuis a team productions. De kortfilm van de Vlaamse-Koerdische Sahim Omar Kalifa vertelt het verhaal van de tienjarige Hamoudi die samen met andere kinderen van het dorp leeft voor voetbal en grote fan is van Lionel Messi. Op de vooravond van de Champions League finale tussen FC Barcelona en Manchester United begeeft zijn tv het en Hamoudi overtuigt zijn vader om het toestel te laten herstellen in het rumoerige Baghdad.

(PVH/foto a team productions)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier